13/06/2015

SVAMPET CHOKOLADEKAGE

Jeg syntes selv at den her chokoladekage er svampet og lækker – chokoladekagen plejer at være et hit her hjemme. Chokoladekagen serveres gerne med lidt vanilje is til…

Opskrift på Svampet Chokoladekage

5 æg
600 g (ca. 7 dl) sukker
200 g (ca. 11/2 dl) flydende/smelter smør
Piskes sammen så det er godt luftigaeg, sukker og smoer piskes til en luftig masse

Alle tør produkterne (mel, kakao, vanilje, bagepulver/natron og salt) blandes sammen og tilsættes blandingen (æg, sukker og smør) sammen med væsken.
600 g (10 dl) mel
125 g (ca. 1 1/2-2 dl) kakao pulver
3 tsk vanilje
3 tsk bagepulver/natron
1/2 tsk salt
500 g cremefraiche eller 1/2 l kærnemælk eller neutral yoghurt
Hvis dejen er lidt tyk så tilsæt en sjat vand (det er ofte nødvendig hvis du bruger cremefraiche)
Rør dejen godt igennem, så den er fyldig.
dejen piskes godt sammen til chokoladekagen victor pisker på livet loes

Beklæd bageplade med bagepapir (hvis du tager bagepapiret under den varme hane kan du nemt få det ud i hjørnerne på bradepanden)… jeg havde så ikke mere bagepapir, så jeg bagte bare chokoladekagen direkte i den smurte form.
Chokoladekagen bages ved 175 grader i en forvarmet ovn i ca. 45 min (det kommer an på ovnen, så hold øje og mærk efter)

Ida

Ingen kommentar

Skriv en kommentar